В Петрич избраха „Мис ромка“ и „Мини мис ромка“, мъжете се бориха на футболния терен за „Най-добър вратар“ и „Най-полезен играч“

Напълно в унисон с горещия темперамент на жителите на двете ромски махали в Петрич премина празникът, организиран от кметския наместник на квартала Филип Димитров-Кало, който кара първия си мандат. Серията от инициативи се проведе на стадиона в махалата, около който се стекоха местните жители да се насладят на куп изненади, приготвени им от организаторите на събитието. С най-голям интерес, разбираемо, се очакваше конкурсът „Мис ромка“, в който се впуснаха дузина от най-красивите момичета от ромския етнос. Първото място заслужи Тони Стоянова с подгласнички Красимира Асенова и Надка Борисова. Дефилето на дамите бе предхождано от малките участнички в „Мини мис ромка“ за деца от 2 до 8-годишна възраст, сред които аплодисментите обра атрактивната победителка София Славчева, която с този успех трасира пътя си  към съревнованието с каките в обозримо бъдеще.

В чест на празника се проведе и футболен турнир за мъже и деца, в който участие взеха общо 16 отбора. При мъжете шампион стана „Стрела“, а при по-малките конкуренцията пребори тимът на „Мадара“. Бяха предвидени и индивидуални награди, като Николай Айдаров и Румен Асенов солидарно получиха награди в сегмента „Най-добър вратар“, голмайстор на турнира стана Борислав Димитров, а за „Най-полезен играч“ бе провъзгласен Емил Димитров. Паралелно се проведоха състезания по скачане с чували, теглене на въже, белот и шахмат. За доброто настроение на присъстващите на смени се грижеха оркестрите „Ристем и фамилия“ и „Златна фея“ на Румен Асенов и Стефан Айдаров, а танците не секнаха до късна вечер.

„Получи се прекрасен празник за всички наши съкварталци. Благодарим на кмета Д. Бръчков, на Общинска администарция и на откликналите спонсори, без които нямаше да се справим. Догодина ще се постараем да предложим още по-големи изненади и още по-широка палитра от спортни мероприятия“, сподели наместникът Ф. Димитров-Кало, който с още неколцина свои помощници изнесе цялата тежест на мероприятието, за което ще се говори дълго сред ромската общност в южния град.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *