В „Пирогов“ още чакат заплати за април

Заплатите за месец април са 3.6 милиона лева, на 26.05 болницата получи от СРЗОК 2.8 милиона лв., като още същия ден преведе в НАП 1,5 милиона лева за осигуровки. Това пише в профила си във Facebook директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Става ясно, че ако не се внесат парите в НАП, запорират сметките. Очаквахме до вчера до 17.00 часа да постъпят останалите фактурирани до 85% от определените лимити от НЗОК, но те не постъпиха по сметката на Пирогов! Имам уверението на касата след проведен разговор, че са преведени и ще бъдат в сметката ни видими в понеделник сутрин, посочва Балтов.

Автоматично ще бъдат наредени по личните сметки на всички служители и надявам се да бъдат до 12.00 освободени за харчене. Не ми е приятно да бъда оплюван за неща независещи от мен, пише началникът на „Пирогов“. Ако не бяха внесени осигуровките, парите, които чакаме сега, нямаше да може да бъдат получени поради запор, наложен от НАП! Общо взето параграф 22. Но това са фактите!

Като цяло заработеното от болницата е 50% от обичайното за месеца! Бъдете търпеливи до понеделник -01.06, призовава още Балтов своите служители.

БГНЕС припомня, че болница „Пирогов“ и до този момент е гръбнакът по справяне с пандемията от коронавирус у нас. Лечебното заведение, както и ВМА бяха най-натоварените откъм пациенти с COVID-19. А лекарите и медицинските сестри там са изложени всекидневно на опасност от заразяване с коронавирус. /

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *