ГЕРБ – Банско с ултиматум към преминалия при Цветанов бивш кмет Г. Икономов: Искаме незабавната му оставка като общински съветник!

Бившият кмет на Банско Георги Икономов, който премина  в редиците на новата партия на Цветан Цветанов – РБ, да напусне незабавно мястото си  на общински съветник от ГЕРБ в местния парламент, към това го прикани вчера в нарочна декларация общинската структура на ПП ГЕРБ.

„След подаденото от самия него заявление за напускане на партията г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено, защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал! Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката”, пише в декларацията. Призивът е малко вероятно да накара Георги Икономов да напусне ОбС. Той вече направи едно изявление в тази посока на 11 септември, деня, в който се появи официално на първата легална сбирка на партията на Цветанов в Историческия музей в Благоевград. Тогава Икономов бе категоричен относно оставянето си в местния парламент: „Нямам право да напусна, нося отговорност пред тези, които ме избраха. Смятам, че мога да съм полезен в ОбС -Банско!”.

ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Измекяра Икономов вън от ОбС!

    Който се запише в партията на Цветанов – измекяра, или гласува за тях, значи е избрал:

    джендърството, побъркването на децата по отношение на биологичния им пол, намеса в семейството, пълненето на държавата с мигранти, паплач всякаква и „убийство“ ликвидация на българското производство с договора за търговия с Канада.

    Вижте какво каза Джема Грозданова, втората измекярка в цветановата партия пред А.Хемикян онзи ден 24.09., сутринта по битиви.

    д-р Джема Грозданова, зъболекарката на децата на Цветанов,и шефка на комисията по ВЪНШНА ПОЛИТИКА в Народното събрание напуснала ГЕРБ, защото:

    1. Не сме ратифицирали споразумението с Канада за свободна търговия. На 26 юни 2019 г. правителството го одобри, но СИНДИКАТИТЕ се вдигнаха на протести.

    2. Не сме се присъединили към Пакта за миграция на ООН.
    Защото държим на националното си единство и българска принадлежност! Коя община иска да напълни селищата си с неизвестната паплач.

    3. Не сме ратифицирали Истанбулската конвенция, за която толкова много работих!!!, заяви д-р Джема Грозданова.

    А както ВСИЧКИ знаем и помним, цялата българска общественост, начело с Конституционния съд, учени, родители, БПЦ – решително ПРОТЕСТИРА срещу Истанбулската конвенция!

    И още измекярката Джема напуснала ГЕРБ, защото поискала от Борисов да я направи шефка на представителството на Европейската комисия в София.

    Тарикати и ЛАПАЧИ, наглеци.

    И ти си такъв Икономов. Марш от общинския съвет.

    ВСЕКИ, който иска да ходи при Цветанов – ДА НАПУСНЕ СЛАДКИТЕ СИ СЛУЖБИЧКИ, получени благодарение на ГЕРБ!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *