Гешев: Радев оказа безпрецедентен натиск върху Прокуратурата

„Прокуратурата на Република България бе предложена на безпрецедентен политическо-партизантски натиск от президента на Република България и обслужващи го политически формации“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изявление пред медиите в Съдебната палата.

„Радев трябваше да олицетворява единството на нацията, но когато слезе при ДСБ, „Да, България“, БСП, Мая Манолова, защото тя не е създала формация, Радев се превърна в обикновен политик от времето на прехода“, посочи главният прокурор.

„Българските прокурори се гордеем, че работим за българската нация, а не за корумпираната олигархия. Ще продължим да работим по същия начин и няма да ни спрат милиардите на олигарсите. Прокуратурата е друга, времето на двойните стандарти свърши“, категоричен бе той.

Гешев заяви, че е време в затворите да влязат олигарсите, които са ограбили българите.

„Няма да позволим да се градят политически кариери и проекти, включително и от Радев, като се руши държавността. Вчера Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия, нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Радев се съюзява с олигарсите и политиците, които ограбиха българският народ“, заяви Гешев.

„Вчера Радев цитира съдия Фалконе, който се е борил с политическата мафия, точно с тази, с която се съюзява Радев. Прокуратурата не раздава присъди, присъдите ги издава българският съд. Той също трябва да си поеме своята отговорност, както го е направила прокуратурата. Тя работи само върху събрани доказателства за извършени престъпления. Всеки български гражданин няма нужда да се притеснява, ако си плащат данъците. Имат притеснение тези, които тровят децата ни с олово. И не българската прокуратура е тази, която си кореспондира с тях“, заяви Гешев.

Той призова Радев да избере дали иска тъмнина или светлина. Гешев поиска от президента да даде ясен отговор дали е знаел за дейността на собствениците си съветници и секретари.

„Единственият недосегаем човек в България е именно президентът, според Конституцията ни. Ще изчакаме и ще уважим решението на Конституционния съд за неговия имунитет. Ние ще сме готови да изчакаме и приключването на неговия мандат. Радев уронва престижа на цялата държава с твърденията си, че Прокуратурата е мафия“, категоричен е Гешев. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *