Голямата народна певица от Радомир Таня Дупаринова празнува юбилей, колегите я отрупаха с цветя и подаръци

Народната певица от Радомир с ангелски глас Таня Дупаринова навърши 60 години. Вчера тя празнува юбилея си с колегите от Националната гвардейска част, където е солистка в представителния ансамбъл на въоръжените сили. Таня почерпи всички, а те я отрупаха с цветя и подаръци. По-късно се прибра в родния Радомир, където празнува със съпруга си Георги. Двамата са решили в събота да отидат на Рилския манастир, защото през седмицата са на работа. Щастлива е, че нейно рамо в живота е Георги, който я подкрепя във всяка нейна идея и участие.

„За народното пеене ме откри моята учителка от началното училище Ефремова, след това участвах в Народния хор при читалище „Напредък 1895“ с диригент Иван Тончев“, сподели Таня. Заради ангелския си глас тя е участвала в хора на Националното радио и в Първи частен хор „Български гласове – Аангелите“.

С „Ангелите“ Дупаринова е разнасяла славата на българската народна песен по всички континенти. Там, където още не е била и мечтае да отиде, е Индия и да посети Тадж Махал.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *