ГОЛЯМАТА СЛУКА! След 2 денонощия засада приятели от Благоевград извадиха от Струма чудовищен сом с тегло 26,7 кг

Гигантски сом с дължина 2 метра и тегло 26,7 кг  извадиха от баражите на река Струма двамата благоевградчани Венцислав Николов и приятелят му Лъчезар Мазурски. За да могат да се снимат с чудовището и да го приберат в багажника на колата, се наложи да му отрежат опашката.

Две нощи Николов, който е дистрибутор на известна марка безалкохолни напитки, и Мазурски спаха на брега на реката, за да могат да пипнат рибата. Първата нощ въдиците им направиха прощъпалник с 5-килограмов сом, роден под щастлива звезда, защото продължи житейския си път обратно във водите на Струма.

Гигантският му събрат бе изваден на суша с помощта на още 5-6 рибари, които солидарно се втурнаха да помогнат на двамата щастливци. Като бонус всички те получиха възможност да се снимат с рибата.

Вчера борбата продължи – в продължение на няколко часа Венци и майка му Таня, която е учителка в Симитли, драха сома като яре и го разфасоваха. Баш рибарят се зарече, че ще опита абсолютно всички известни начини за приготвяне на сомско филе и че с Лъчо и приятели ще подходят доста отговорно към дегустацията, за да могат като едни истински изследователи след това да раздават най-добрата оригинална рецепта на близки и познати.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *