Голяма трагедия! Дни след смъртта на баща му! Почина младият лекар от болница ПУЛС Емил Вакльов

Голяма трагедия! Почина младият доктор Емил Вакльов, кардиолог в частната болница ПУЛС в Благоевград. 37-годишният лекар е издъхнал тази сутрин в отделението по реанимация на „Пирогов“. Заедно с него там е настанена неговата майка Ава, която също е медицински работник.

Вчера двамата тежко болни бяха посетени от здравния министър д-р Костадин Ангелов, загрижен за състоянието им.

Д-р Емил Вакльов бе приет в Пирогов преди седмица с пневмония вследстве на коронавирус. Заболяването при него се е развило за една седмица, въпреки усилията на лекарите се стигна до фатален край.

В същото отделение в „Пирогов“ в понеделник от коронавирус почина неговият баща – 60- годишният д-р Муса Вакльов, който е общопрактикуващ лекар в село Краище. Той бе погребан в родното си село Бабяк. Той беше личният лекар с най-много пациенти – 4 500.

От Българския лекарски съюз изказаха своите съболезнования: Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов – кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който си отиде от този свят през изминалата седмица.

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти.

Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *