Спецоперация! Откриха нива с канабис край Гоце Делчев, има арестувани

Голямо количество канабис е открито при специализирана операция на Гранична полиция – Гоце Делчев. В хода й служителите на реда са открили нива, засята с наркотичното растение край хаджидимовското село Парил.

Те започнали оперативно наблюдение на обекта и установили  159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и  химически препарати и торове, необходими за отглеждане на  растенията, съобщава Нова тв.

А късно снощи са задържани двама мъже на 47 и 50-годишна възраст, които дошли да поливат нивата. Те са от Гоце Делчев.

Последвал обиск в къща в село Парил, собственост на двамата задържани. В ход му е открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано.

Общото количество наркотични растения,  открити на двете места, е 267 стръка. За случая е уведомена Районната прокуратура в Гоце Делчев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *