
Необходими продукти:
- грах – 1 буркан
- домати – 1 ч.ч.
- моркови – 2 бр.
- лук – 2 глави
- сол
- олио – 1 к.ч.
- червен пипер – 1 ч.л.
- магданоз – 1/2 връзка
- джоджен – сух
- копър – 1/2 връзка
- брашно – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязания лук, настърганите моркови и граха.
Разбъркваме добре и оставяме всичко да се задуши около 10 мин. След това добавяме брашното и червения пипер и заливаме със сока от граха.
Добавяме и настърганите доматите и оставяме ястието да се вари на тих огън, като прибавим джоджена и наситнения копър.
Когато грах яхнията е готова я поръсваме със ситно нарязания магданоз.