Гришо победи британеца Дан Еванс

Българската звезда на тениса Григор Димитров преодоля първия си съперник след полуфинала на последния за годината турнир от Големия шлем, предаде гонг.бг.

Във втория кръг на надпреварата от сериите АТР 250 в китайския град Ченду българинът показа класа и се справи с коварния британец Дан Еванс, чийто стил е доста неудобен за голяма част от водещите играчи. Но за час и половина на корта първата ни ракета го прескочи след 7:5, 7:5 и вече е на четвъртфинал. 

Гришо показа зряла и концентрирана игра и с изключение на един момент в края на втория сет, държеше развитието на мача в ръцете си. В първия сет имаше повече равностойна битка, като единствено в началото му на двамата им се наложи да спасяват по една възможност за пробив на съперника, с кото се справиха. 

Така се стигна до 12-ия гейм, точно преди тайбрека, когато островитянинът сервираше за оставане в частта. Тогава обаче Димитров превключи на друга предавка и затвори всичко в своя полза, повеждайки със 7:5 и 1:0 сета. 

Той продължи страхотната си серия и в началото на втората част, когато реализира ранен пробив, който затвърди и поведе с 3:0. Григор се задоволи с това да печели подаванията си, за да стигне до успеха, но точно в последното за затваряне на мача се разконцентрира и за единствен път в целия мач допусна спад, позволявайки на опонента му да върне пробива и впоследствие да изравни до 5:5. 

Българинът взе следващия си сервис-гейм и пак се стигна до там Еванс да сервира за оставане в мача. Този път обаче Димитров не остави нищо на случайността, стигна до два мачбола, пропиля първия, но при втория не остави шанс на съперника и затвори мача при 7:5. 

Така той ще играе на 1/4-финалите в петък, като за тази фаза очаква победителя от мача между непоставените Александър Бублик и Джордан Томпсън. Те играят малко по-късно през деня в четвъртък. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *