Гросмайстор К. Георгиев влезе в историята като първия онлайн шампион на Македония

Гросмайстор Кирил Георгиев влезе в историята като първия онлайн шампион на Македония по шахмат. Петричанинът спечели държавното първенство на западната ни съседка по блиц /3 минути плюс 2 секунди на ход/, което се проведе по интернет в условията на пандемията от коронавирус. За целта бе използвана платформата на един от най-добрите сайтове за интелигентния спорт. Българският състезател, който втора година е лидер на македонските национали, събра 13 точки в 15 кръга по швейцарска система, без да допусне загуба – 11 победи и 4 ремита. Убедителният успех му донесе 200 евро от наградния фонд. Следващите три места в класирането бяха разпределени по допълнителни показатели, защото имаше равенство в точките – по 11,5. Сребърния медал заслужи международният майстор Филип Панчевски, с бронза се окичи мм Никола Николоски, а голямото каре оформи ветеранът гм Драголюб Ячимович.
„Турнирът беше много силен и интересен, играха почти всички от най-добрите македонски шахматисти в момента. Организацията на състезанието бе много добра идея на македонската федерация, за да може да проверим моментната си форма на такава контрола. Очаквах да победя, но знаех, че ще има тежка борба в отделни партии, както например се получи с Ячимович, Панчевски. Искам да изразя големи благодарности към всички участници за спортменската игра“, коментира гм К. Георгиев. Проявата продължи 3 часа, а в нея се включиха 128 състезатели, сред които 4 гросмайстори, 4 международни майстори и 6 майстори на ФИДЕ.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гоце

    „Струма“, не ни занимавайте с тоя…Нека за него пишат вестниците в Северна Македония.Нали играе за тая държава! Маке за България не играе, ама „българи“ за комшиите-колкото искаш!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *