Гръцка туршия

Необходими продукти:

  • зелени домати – 1 кг
  • моркови – 1 кг
  • камби – 2 кг /червени или зелени/
  • маслини – ½ кг черни
  • люти чушки – ½ кг опукани
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • сол – 5 с.л.
  • захар – 400 г
  • копър
  • магданоз
  • черен пипер – на зърна /2 – 3 пакетчета/
  • оцет – 1 ½ ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • аспирини – 15 бр.

Начин на приготвяне:

Нарежете на парчета зелените домати, морковите и камбите, а оставете цели маслините и опуканите люти чушлета.

Солта, захарта, черният пипер на зърна се смесват с нарязаните копър и магданоз. Добавете към останалите продукти и оставете така за 24 часа, като регулярно бъркате.

Разбъркайте в тенджера оцета, олиото и аспирините и бъркайте на котлона, докато аспирините се разтворят.

Важно е сместа да не ври, а само да се разтопят аспирините!

Залейте зеленчуците с готовата марината. Оставете така за 1-2 часа и напълнете туршията в буркани.

Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага.gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *