Необходими продукти:
- зелени домати – 1 кг
- моркови – 1 кг
- камби – 2 кг /червени или зелени/
- маслини – ½ кг черни
- люти чушки – ½ кг опукани
- ЗА МАРИНАТАТА
- сол – 5 с.л.
- захар – 400 г
- копър
- магданоз
- черен пипер – на зърна /2 – 3 пакетчета/
- оцет – 1 ½ ч.ч.
- олио – 1 ч.ч.
- аспирини – 15 бр.
Начин на приготвяне:
Нарежете на парчета зелените домати, морковите и камбите, а оставете цели маслините и опуканите люти чушлета.
Солта, захарта, черният пипер на зърна се смесват с нарязаните копър и магданоз. Добавете към останалите продукти и оставете така за 24 часа, като регулярно бъркате.
Разбъркайте в тенджера оцета, олиото и аспирините и бъркайте на котлона, докато аспирините се разтворят.
Важно е сместа да не ври, а само да се разтопят аспирините!
Залейте зеленчуците с готовата марината. Оставете така за 1-2 часа и напълнете туршията в буркани.
Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага.gotvach.bg
loading...