Гуакамоле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. авокадо – добре узряло
1 домат
1/3 голяма глава лук
2 скилидки бял чесън
1 шепа магданоз
3 с.л зехтин
1 щипка сол
сок на 1/3 жълт лимон
½ бр. зелена люта чушка
сухари – за поднасяне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Взимаме две добре узрели авокадота. Срязваме през средата авокадото и махаме ядката. С лъжица издълбаваме вътрешността и я слагаме в купа. Пасираме авокадото с пасатор до гладка смес. Обелваме кората на 1 домат и после го нарязваме на ситни парченца с остър нож. Почистваме лука и го режем на много ситно. Почистваме от люспата 2 скилидки чесън и ги нарязваме на ситно. Магданозът и него режем на дребно. Прибавяме ги към пасираното авокадо и объркваме. Отцеждаме сока на 1/3 лимон. Слагаме него вътре в купата и прибавяме зехтина и солта. Нарязваме на ситно ½ люта чушка и прибавяме. Преди това на чушката махаме семките. Объркваме много добре, за да се смеси всичко. Прехвърляме Гуакамолето в подходящ съд и поднасяме със сухари. Слагаме върху сухар и хапваме.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *