Гъби в гювече

Необходими продукти:

200 г гъби (печурки, манатарки)

100 мл сметана за готвене

3-4 парчета топено сирене и/или пушено, може да се добави и краве

20-30 г кашкавал

сол

Начин на приготвяне:

Измиват се много добре гъбите и се оставят да поизсъхнат върху хартия или кърпа. В едно гювече се слага 1/2 от сметаната, отгоре се слагат половината от нарязаните на едро гъби и се посоляват. След това се слага сиренето, останалите гъби и отново се посолява. Залива се с останалата сметана и най-отгоре се поръсва настърганият кашкавал. Пече се около 15 минути на 200 С в предварително загрята фурна.

Гъбите могат да се заменят и с броколи, пушено пилешко и други.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *