Гърция отпушва КГПП „Кулата“ с нови ленти за движение

В следващите дни се очаква гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис да обяви конкретни мерки за облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт Промахон (Кулата) на границата с България, за да може преминаването на автомобилите през него да става по-бързото. Това обяви през уикенда заместник-областният управител на Серес Панайотис Спиропулос, цитиран от информационния сайт „Сереос“.

Според АНА-МПА забавянето на ГКПП Промахон е ежедневно, като най-тежка е ситуацията в интервала 10-14 ч. и 17-20 ч. Спиропулос обясни, че е логично да се очаква забавяне, когато през пункта дневно преминават по 5 хиляди леки автомобила и се налага да бъдат проверени здравните документи на всички пътници, както и да бъдат извършени бързи тестове за коронавирус на случаен принцип.

Представители на полицията на Промахон са казали, че през следващите дни до края на месеца се очаква да бъдат отворени нови ленти за преминаване на граничния пункт, както и да бъде подсилен полицейският екип на пункта с до двайсет служители.

На пункта вече са пристигнали будките, които ще бъдат разположени на новите ленти за преминаване. Намерението на гръцките власти е новите ленти да започнат да функционират към края на юни или началото на юли, след като бъдат свързани съответните електронни системи, за което е необходимо съдействие и от българските власти.

В неделя основната опозиционна партия СИРИЗА разкритикува правителството за ситуацията на граничните пунктове Промахон (с България) и Евзони (със Северна Македония) и поиска да бъдат отворени допълнителни пунктове за преминаване на границата от туристите от съседните страни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *