Дават близо 3 млн. лв. на Центъра за психично здраве – София

Министерство на здравеопазването осигурява сграда-държавна собственост на „Център за психично здраве – София“ ЕООД. Тя се намира на ул. „Владайска река“ №25 /бул. „Сливница“ №309/. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на сградата, след което Министерството ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция. По първоначална оценка на експертите в здравното министерство стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева, съобщават от ведомството.

Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите. Амбициите на Министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение,  като по-голямата част от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 г.

ЦПЗ-София в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *