Необходими продукти:
краве масло – 120 г
кафява захар – 1 ч.ч. светла
захар – 1/2 ч.ч. фина бяла
фъстъчено масло – 2/3 ч.ч.
фъстъци – 1/2 ч.ч. печени белени, без сол
шоколад- 150 г за готвене
брашно – 240 г
яйца – 1 бр.
сол – щипка
бакпулвер – 1 ч.л.
Разбиваме яйцето със захарта, докато се разтвори напълно.
Добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура, и разбиваме отново.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта и добавяме към сместа.
Разбъркваме до хомогенност. Добавяме шоколада, нарязан на едри кубчета, и фъстъците, които аз лично си купувам сурови, после ги пека и беля.
Може да ги оставите цели и да ги нарежете на едро, но ако си купите вече изпечени, внимавайте да са без сол.
От готовата смес с помощта на лъжица за сладолед оформете топки и ги поставете в тава върху хартия за печене.
Леко притискате с ръка фъстъчените бисквити, за да сплескат малко, и поставяте в хладилник за 15-20 мин.
Печем „Двойно фъстъчени сладки“ в предварително загрята фурна на 160 °C за около 15 мин.