Двойно фъстъчени сладки с шоколад

Необходими продукти:

краве масло – 120 г

кафява захар – 1 ч.ч. светла

захар – 1/2 ч.ч. фина бяла

фъстъчено масло – 2/3 ч.ч.

фъстъци – 1/2 ч.ч. печени белени, без сол

шоколад- 150 г за готвене

брашно – 240 г

яйца – 1 бр.

сол – щипка

бакпулвер – 1 ч.л.

Разбиваме яйцето със захарта, докато се разтвори напълно.

Добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура, и разбиваме отново.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта и добавяме към сместа.

Разбъркваме до хомогенност. Добавяме шоколада, нарязан на едри кубчета, и фъстъците, които аз лично си купувам сурови, после ги пека и беля.

Може да ги оставите цели и да ги нарежете на едро, но ако си купите вече изпечени, внимавайте да са без сол.

От готовата смес с помощта на лъжица за сладолед оформете топки и ги поставете в тава върху хартия за печене.

Леко притискате с ръка фъстъчените бисквити, за да сплескат малко, и поставяте в хладилник за 15-20 мин.

Печем „Двойно фъстъчени сладки“ в предварително загрята фурна на 160 °C за около 15 мин.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *