ДЕН 28! Антиправителствените демонстрации продължават

28-и ден на протести и блокади. Три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Блокада има и на центъра във Варна. 

В столицата и тази вечер недоволните отново се събират пред Министерския съвет, предава Нова ТВ. 

Протестът снощи премина без сериозни нарушения. Част от протестиращите обявиха и гладна стачка. „Не съм се хранила вече трети ден. Зарази липсата на храна не ми става нищо, но е лошо заради слънцето”, каза една от протестиращите – Георгия Иванова.

58-годишен мъж, обявил гладна стачка беше приет в болница „Света Анна“. Той е в добро състояние, отказал е допълнителни изследвания и е напуснал болницата.

„Човешкото право стои даже над законите. Нека да се уважават законите, но има неща, които стоят даже над тях. Те не уважават нито законите, нито правото”, смята Владимир Генов.

На този фон, недоволни от барикадите в центъра на София подготвят подписка срещу блокадите.

„Блокадите са незаконни отвсякъде. Подписката е с искане да направят така, че да се зачитат и нашите права”, коментира Веселин Георгиев.

Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Демонстрантите твърдят, че пускат всеки, който иска да стигне до автомагистрала „Тракия”, но полицията ги спирала. 

Продължава и блокадата на центъра във Варна. Протестиращите заявиха, че остават до оставка.

Тази вечер се подготвя и блокада в Русе.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *