Близо година след първа копка децата в благоевградското VIII ОУ чакат обещаното им футболно игрище, а то е още само на проект…

Осем месеца директорът на VІІІ ОУ в Благоевград Сергей Биров чака от общината разрешение да ремонтира комина до входа на школото, от който още от миналата есен падат огромни парчета мазилка и създават сериозна опасност за всички 720 ученици, 72-ма души персонал и родители. През октомври по сметката на училището общината превела 9300 лв. за строителните дейности, но въпреки неколкократните сигнали от школския шеф до момента никой от кметството не го упълномощил да ги изразходва, нито пък му е представена количествено-стойностна сметка.

В сигнал отпреди дни до кмета Румен Томов директорът на Осмо училище напомня, че хем има пари, хем е с вързани ръце и не може да ги харчи без писмено разрешение от градоначалника, а лятото минава и новата учебна година наближава.

Вторият сериозен проблем, който не търпи отлагане, е окаяната вече спортна площадка с изкуствена трева в северния двор, където децата играят и се провеждат часовете по физкултура. Настилката спешно трябва да се подмени, тъй като е износена, на много места се отлепва и въпреки старанието на персонала се оголва до бетон. Голяма част от двора не може да се ползва за занятия, тъй като освен земя няма друго покритие, а на места са останали части от панели още от строителството на училището.

Миналата година в плана за капиталовите разходи на общината бяха заложени 54 500 лв. за изграждане на футболно игрище в двора на Осмо училище, от които 25 612 лв. собствени приходи и 28 888 лв. от МОН. За да ускори реализацията, школото заделило 2000 лв. от бюджета си за изработване проект, който е представен в общината, а от министерството миналия август превели 25 000 лв. за проекта, с 3888 лв. по-малко от поетия ангажимент. Екскметът Камбитов предизборно направи и първа копка дни след откриването на учебната година и родители и ученици са в очакване. 

„Строителството на игрище е изключително важно за децата”, твърди в сигнала си директорът Сергей Биров, който на два пъти е поставял проблемите си пред зам. кмета по строителството инж. Евгени Терзиев.

„30 000 лв. стоят заделени в бюджета на общината за строителството на спортното игрище в Осмо училище, директорът трябва да си свърши работата и да представи договор с изпълнителя, за да му ги преведем, няма никаква пречка това да стане преди началото на новата учебна година“, заяви кметът на Благоевград Румен Томов. За рушащата се мазилка той заяви, че проблемът е изчистен и ремонтът ще се извърши преди първия учебен ден.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Уточнение

    Камбитов преди три години какви обещания ръсеше…Ако някой помни, трябваше отдавна в единадесето училище да работи плувният басейн. Две години не се и сети за него. А после си отиде…тихо, както и дойде.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *