Детските градини в община Разлог отварят на 1 юни, единствено в с. Годлево ще се забавят заради ремонт

Детските градини в община Разлог ще отворят врати в Деня на детето – 1 юни. По-късното отваряне е с оглед създаване на по-добра организация и повече време за подготовка, за да може да спазят всички противоепидемични мерки и изисквания. След първоначалните разговори с родителите и дадените заявки за присъствие се очаква то да е  около 40%.

 „Направили сме необходимата организация и предвиждаме удължаване на времето за прием с половин час от 07:00 до 09:00 часа. Имаме ограничение за броя на децата в група, който е 12, максимум 16 деца. Мисля, че това време ще е достатъчно за спокойно посрещане и спазване на всички изисквания. Температурата ще се измерва с електронни термометри, не с дистанционните, защото те не са абсолютно точни. Всеки родител ще попълва декларация, че по собствено желание детето му посещава детската градина. С нея родителят декларира също, че се задължава да измерва лично всяка сутрин температурата на детето си и при най-малките признаци на заболяване да го остави вкъщи”, поясни директорът на ОДЗ „Радост“ – Разлог Светла Копанарова и допълни: „Въпреки взетите мерки ние призоваваме  всички родители, които имат възможност, да оставят децата си вкъщи“.  

За персонала са закупени шлемове, маски и всички необходими  предпазни средства. Осигурени са и  индивидуални чашки за вода за малчуганите, както и необходимите дезинфектанти. За да се избегне влизане на външни лица в сградите и с цел осигуряване на комуникация, отвън  ще има изнесени звънци.

Вече  са почистени изцяло занималните и помещенията за храна, окосена е тревата в дворовете, а тази седмица по график ще бъде обработена и срещу кърлежи, за да може децата да са максимално защитени.

Единствено детската градина в село Годлево няма да заработи на 1 юни. Причината е стартирал неотложен ремонт заради теч на покрива, който няма как да приключи до първи юни. Най-вероятно детското заведение там ще заработи към края на месец юни. Броят на децата там е минимален, но те няма да могат да посещават детска градина в Разлог например, тъй като разпоредбите на здравното министерство не позволяват смесване на деца от различни групи.

ЯНА ЙОРДАНОВА  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *