Джо Байдън е дал отрицателни тестове за COVID-19

Кандидатът за президент на САЩ от демократите Джо Байдън съобщи, че е дал отрицателни тестове за COVID-19. Той заяви, че диагностицирането на президента Доналд Тръмп с коронавирус е „сурово напомняне“, че на пандемията трябва да се гледа сериозно, предадоха агенциите.

„Дадох два теста за коронавирус тази сутрин“, каза той. „Един в Делауер, а още един ми направи бившият лекар на Белия дом“. „Трябваше да сме сигурни преди пристигането ми, че висчко е наред“.

В синдикална зала в Гранд Рапидс, само броени часове след като даде два пъти отрицателен тест за коронавируса, Байдън каза, че той и съпругата му, Джил Байдън, се молят за Тръмп и първата дама, Мелания, да се възстановят бързо и напълно, предава БТА.

„Тук не става дума за политика. Това е сурово напомняне, че трябва да се отнасяме много сериозно към вируса. Той няма да изчезне сам по себе си“, отбеляза Байдън.

Байдън призова всички американци да носят маски, за да забавят разпространението на болестта. Той индиректно разкритикува президента републиканец, който омаловажаваше смъртоносността на вируса, често не носи маски и организира големи предизборни събрания без особена социална дистанция.

„Бъдете патриоти“, каза той. „Тук не става дума за това да се правиш на корав. Тук става дума да направиш това, което зависи от теб“.

Преди това Тръмп съобщи в Туитър, че е заразен с коронавируса. Лекуващият лекар на американския президент Шон Конли подчерта, че президентът на САЩ и първата дама се чувстват добре. Конли изрази увереност, че Тръмп ще може да продължи да изпълнява задълженията си.

Във вторник Тръмп и Байдън участваха в телевизионен дебат в Охайо.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *