Директорът на Шесто СУ Д. Арабаджиев гледа през работно време сеира с избора на ОбС шеф на Благоевград

Директорът на Шесто СУ в жк „Струмско“ в Благоевград Димитър Арабаджиев бе забелязан през работно време в пленарната зала на Общинския съвет. Той проследи гласуването за председател и остана почти до края на заседанието, започнало в 9,30 часа и свършило малко след 12 ч. по обяд. Присъствието му бе запечатано от камерите, които излъчват директно сесията на местния парламент онлайн, и провокира въпроса редно ли е училищният директор вместо на работа да е в залата на ОбС?

Репортерска проверка установи, че Димитър Арабаджиев не е бил в отпуск в петък.

„Правилникът за вътрешния трудов ред в училище важи за всички, без значение дали работят като хигиенист, учител или директор“, коментира началникът на Регионалното управление по образование в Благоевград Ивайло Златанов. „Допустимо и логично е директорът да присъства на заседание на ОбС, ако в дневния ред е включен въпрос, който касае училището или образователния процес, но в случая няма подобна причина“, допълни той.

Потърсихме и Д. Арабаджиев за коментар на присъствието му на сесията на ОбС през работно време, но той не отговаряше на мобилния телефон. Разбра се, че от вчера Д. Арабаджиев е в отпуск.

В залата на ОбС – Благоевград в петък бе и директорът на НОИ Илиан Георгиев. Оказа се обаче, че той не е нарушил работното си време, тъй като е бил в отпуск.

„Минах оттам, защото ми беше интересно как протича изборът за председател на Общински съвет. Като видях, че няма консенсус, си тръгнах”, заяви бившият общински съветник и екс зам. председател на ОбС – Благоевград Илиан Георгиев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Уточнение

    Репортерката с едни директор(к)и ходи в Англия, а с други директори- на сесия на ОбС…Трайна любов към образованието!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *