Днес до обед ще е слънчево, но времето се обръща! Ето къде ще вали!

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Анна Дякова от НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-30°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *