Доброволци и горски служители помагат в гасенето на пожара над Беренде

Една от двете пожарни на община Ковачевци с екип е в помощ на огнеборците, които потушават огъня, пламнал над Земенското село Беренде. Горят огромни площи  гора и сухи треви, съобщи кметът на Ковачевци , който е с доброволците .  На мястото няа пожара е и областният управител д-р Симеон Василев. За потушаването на огъня на място са и горски служители, местни жители.

Проблем според Станимиров е липсата на хидрантни кранове за вода. Пожарните коли ходят чак до село Ноевци на 20 км., където е най-близкия кран. Техника прави просеки за пресичане на огъня, който гори в посока на Титинския манастир.  

Пожарите около Перник са потушени, които вчера обхванаха ооло 1000 декара храсти, треви и гора. Той е ограничен в периметъра си още вчера, но продължава да тлее на отделни язви.  „Вчерашният ден бе доста критичен. Заради силния вятър и горещото време пожарът набра скорост. Благодарение на бързата реакция на пожарната, полицията, доброволци от селата Големо Бучино, Дивотино и Люлин и доброволното ни формирование „Протожер“, той бе ограничен“, каза кметът на Община Перник Станислав Владимиров.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *