Домашен дюнер с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
арабски хляб – 4 бр.
кайма – 500 г смес
лук – 1 глава
айслберг – 3 листа
домати – 2 бр.
краставици – 1/2 бр.
чесън – 2 скилидки
червен лук – 1/2 по желание
кимион – 1 ч.л.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – ½ ч.л.
сол – на вкус
зехтин – 2 с.л.
ЗА СОСА
майонеза – 3 с.л.
кисело мляко – 3 с.л.
чесън – 1 скилидка
копър – 1 с.л.
сол – по вкус
черен пипер – по вкус
лимонов сок – 10 капки


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Започнете с подготовката на зеленчуците.

Измийте ги, обелете и нарежете всеки зеленчук с предпочитаната от вас големина.

Могат да се охладят леко, за по-свеж ефект.

Приготвяне на каймата:

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Запържете лука до златисто, добави чесъна.

Прибавете каймата и я раздробете с вилица.

Гответе я около 7–10 минути или до пълно сготвяне.

Добавете подправките и разбъркайте добре.

Свалете каймата от котлона.

Пристъпете към приготвянето на соса:

Смесете съставките – майонеза, кисело мляко, чесън, копър, сол, черен пипер и лимонов сок, и разбъркате до получаването на хомогенна смес.

Приберете соса в хладилника до сервиране.

Започнете да сглобявате дюнерите.

Загрейте плоските питки на сух тиган или с малко масло.

Върху всяка питка поставете пласт кайма, след това зеленчуци и сос.

Завийте питката като джоб или руло, като долния край може да се прегъне навътре.

По желание запечете завития дюнер за кратко отгоре и отдолу за хубави линии.

Сервирайте домашните дюнери с кайма, докато са топли, с чаша студен айран или плодов сок.

Ако сте на малко по-здравословно хранене, погледнете тези идеи за безглутенов дюнер./gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *