Ако обичате картофен чипс, по-добре да си го направите вкъщи. Да, пържен е, но със сигурност няма да съдържа консерванти.
Необходими продукти:
600 грама картофи
олио за пържене
студена вода
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби – с помощта на белачка. След това ги поставете в купа и ги изплакнете хубаво със студена вода.
След като се отцедят добре, ги сложете в тенджера, пълна с вряща вода, за 1 минута. Отцедете с решетъчна лъжица и изсипете в купа, пълна със студена вода, за да стегнат картофите.
След като се отцедят, ги наредете върху чиста кърпа и ги подсушете с кухненска хартия.
След като изсъхнат, ги изпържете в тиган с врящо олио, за около 5 минути. Отцедете ги хубаво от излишната мазнина и по желание може да ги поръсите със сол, черен пипер или пък настърган пармезан.