Домашен хрупкав картофен чипс

Ако обичате картофен чипс, по-добре да си го направите вкъщи. Да, пържен е, но със сигурност няма да съдържа консерванти.

Необходими продукти:

600 грама картофи

олио за пържене

студена вода

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби – с помощта на белачка. След това ги поставете в купа и ги изплакнете хубаво със студена вода.

След като се отцедят добре, ги сложете в тенджера, пълна с вряща вода, за 1 минута. Отцедете с решетъчна лъжица и изсипете в купа, пълна със студена вода, за да стегнат картофите.

След като се отцедят, ги наредете върху чиста кърпа и ги подсушете с кухненска хартия.

След като изсъхнат, ги изпържете в тиган с врящо олио, за около 5 минути. Отцедете ги хубаво от излишната мазнина и по желание може да ги поръсите със сол, черен пипер или пък настърган пармезан.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *