Домашна едросмляна лютеница

Необходими Съставки
домати – 15 кг зрели и месести
червени чушки – 6 – 7 кг червени месести пиперки
моркови – 1 кг, или по – малко
олио – около 600 – 700 г
захар – 1 ч.ч. или повече, ако искате да е по – сладка
сол – 3 с.л. или на вкус
магданоз – 1 връзка, накълцан, по желание

Начин на приготвяне
Чушките опечете, обелете и почистете от семките и дръжките. Смелете ги през мелачката, а морковите настържете. Доматите предварително почистете и направете на пюре, като също ги смелите през машината, която отделя люспите.

Сложете доматеното пюре да заври в широк съд и прибавете чушките и морковите, заедно с олиото. Може да сложите и всичко на веднъж.

Щом лютеницата заври се бърка непрекъснато, за да не загори. Прибавят се захар и сол на вкус. Накрая, щом е готова се разбърква с магданоза, когато е свалена от котлона.

Домашната едросмляна лютеница се разсипва в буркани, затварят се и се стерилизират за около 30 минути.подобни рецепти тук

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *