Топ теми

Домашна чеснова майонеза без яйца

Необходими продукти:

  • олио – 200 мл
  • прясно мляко – 100 г
  • ябълков оцет – 1 с.л. или лимонов сок
  • сол – 1/2 ч.л
  • черен пипер – 1/3 ч.л.
  • чесън на прах – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Всички продукти трябва да са с еднаква температура, т.е. със стайна температура.

Изсипете всичко в съда, в който ще разбивате майонезата, и пуснете пасатора. След 30 секунди майонезата е готова.

Съхранявайте в стъклен съд в хладилника до 5 дни.

Ако не сте успели да я изразходите, не изхвърляйте чесновата майонеза. Използвайте я като сос във различни ястия.

Съдът, в който ще разбивате майонезата, трябва да е идеално сух.

Ако поради някаква причина майонезата не се сгъстява, добавете още малко олио и продължете да разбивате.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *