Домашни картофени кюфтета

Необходими съставки
картофи – 1 кг
яйца – 4 бр.
галета
чесън – 2 скилидки
сирене – 200 г
сол

Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват, нарязват на едро и варят. Когато са готови, се правят на пюре заедно с едно яйце, 4 с.л. галета, нарязания на ситно чесън, натрошеното сирене и солта.

Сместа се оставя да престои 1/2 час. След това от нея се оформят кюфтета, като преди да се сложат да се пържат, кюфтетата се овалват в галета, а след това и в разбито яйце.

Пържат се до златиста коричка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *