Домашно приготвена пица ”Капричоза”

Продукти

1кг брашно
550 мл вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 с.л.зехтин
600 мл овкусен доматен сос
180 г пушен бекон
180 г шунка
300 г кашкавал
180 г гъби
120 г маслини
6 яйца
6 ч.л. сух риган
30 листа босилек
зехтин за поръсване

Начин на приготвяне

Рецептата е за шест пици с диаметър 25 см. Приготвяме тестото от продуктите. Оставяме да втаса за два часа. После премесваме, разделяме на шест топки и оставяме за още един час. Разточваме на ръка и мажем с доматения сос. Слагаме от всички продукти. Счукваме по средата едно яйце и печем на 250-280 градуса на домашна фурна за 10-12 минути. Пицата трябва да е изпечена отдолу. Ако имате камък за печене на пици, стават по добре. Накрая слагаме пресни листа босилек и поръсваме със зехтин.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *