Дори любовта ви да е станала скучна, не значи, че я няма

Може би сте достигнали етап във връзката си, в който се чудите дали има смисъл да продължавате напред – вече не усещате нито искрата на страстта, нито „пеперудите в стомаха“. Чувствате се като даденост за партньора, който отдавна е забравил как някога правихте палачинки за закуска и си оставяхте забавни бележки навсякъде. Чувствате се уморени от рутината, от еднаквите разговори. Но кога за последен път вие поехте инициативата да планирате нещо изненадващо – романтичен уикенд извън града, обяд в кутия за офиса?

Ако човек наистина е готов да изследва и да опознае по-дълбоката истина, която се крие зад усещането за скука, може да се свърже отново с онези страст и щастие, характерни за всяко любовно начало. С две думи – въпреки коловоза, можете да вдъхнете нов живот на връзката си. Ето как.

1. Спрете да се оплаквате

Ако искате нещата да са различни, трябва да направите нещо различно. Постоянното мрънкане на приятели или на партньора за едни и същи неща вероятно ще ви накара да се почувствате още „по-заседнали“ в скуката. Направете кратък списък с най-важните неща, които смятате, че трябва да се променят, за да може връзката ви да се заздрави. Не поставяйте вината и отговорността върху неговите плещи. Ако искате по-романтична връзка, първо опитайте да станете по-романтичен партньор. Както се казва – „бъдете промяната, която искате да видите.“

2. Започнете да говорите

В крайна сметка това, за което не говорите, ще определи вашите отношения. Когато встъпим в ангажирана връзка, този ангажимент трябва да включва доверие и уважение, а не прикриване на емоциите. Не очаквайте човекът до вас да усеща телепатично мислите и настроенията ви, само защото сте заедно от няколко години. Ваша отговорност към връзката е да изказвате открито и честно своите желания.

3. Потърсете източници на скуката извън връзката

Често скуката в отношенията може да бъде маска, прикриваща разочарование в други области на живота. Може би се отдалечавате от мечтаната кариера, може би нямате време за хобитата си? Оставяйки настрана отношенията си, намирате ли други области на живота или други отношения за „изхабени“? Отделете малко време, за да помислите и започнете да правите списък с малки стъпки, които ще предприемете, за да се почувствате отново вдъхновени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *