Дробчета по манастирски

Необходими продукти:

  • мариновани гъби – 270 грама
  • пилешки дробчета – 500 грама
  • лук – 2 глави
  • чушки – 1 зелена + 1 червена
  • олио – 50 мл
  • червено вино – 1 ч.ч.
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • моркови – 1 брой
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Загрейте олиото и ги запържете.

Добавете нарязаните зеленчуци и посолете. Сложете капак и гответе на умерен огън, като от време на време разбърквате.

Когато поомекнат зеленчуците, сипете виното и овкусете с двата вида пипер и мащерката.

Гответе без капак до извирането на половината от соса. Прибавете доматеното пюре.

След няколко минути свалете дробчетата от котлона и поръсете вкусното бирено мезе с прясно нарязан магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *