Необходими продукти:
- мариновани гъби – 270 грама
- пилешки дробчета – 500 грама
- лук – 2 глави
- чушки – 1 зелена + 1 червена
- олио – 50 мл
- червено вино – 1 ч.ч.
- доматено пюре – 2 с.л.
- моркови – 1 брой
- червен пипер – 1 ч.л.
- черен пипер
- мащерка
- сол
- магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Загрейте олиото и ги запържете.
Добавете нарязаните зеленчуци и посолете. Сложете капак и гответе на умерен огън, като от време на време разбърквате.
Когато поомекнат зеленчуците, сипете виното и овкусете с двата вида пипер и мащерката.
Гответе без капак до извирането на половината от соса. Прибавете доматеното пюре.
След няколко минути свалете дробчетата от котлона и поръсете вкусното бирено мезе с прясно нарязан магданоз.
loading...