НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
450 г пилешки дробчета
2 глави лук
120 мл бира
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.л. розмарин – пресен
90 мл олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме добре дробчетата. Измиваме ги обилно с вода. Слагаме олиото в подходящ съд и ги изпържваме след като се сгорещи. Трябва да станат с променен цвят, леко сурови и тогава наливаме бирата. Използвах немска бира. Намаляваме котлона и ги похлупваме с капак да се готвят на тих огън. Нарязваме си лука на дребно и го прибавяме при дробчетата. С дървена лъжица ги подбутваме леко.
Накълцваме праза и го добавяме към полуготовите дробчета. Внимателно разбъркваме. Добавяме сол, черен пипер на вкус и пресен розмарин. Оставяме хубаво да се задуши. Вече готови дробчетата разпределяме в чинии. Да ви е сладко!
loading...