Дупничанката М. Селишка и петричанката Е. Николова изпратени по японски за олимпийското село, мъжете с гайди по български

Дупничанката Миглена Селишка, петричанката Евелина Николова и другите две националки в женската борба на игрите в Токио Тайбе Юсеин и Мими Христова, както и треньор номер 1 в дамското направление на най-българския спорт Петър Касабов се настаниха вчера в олимпийското село. Родната група беше изпратена по японски от любезните си домакини в Окаяма, където проведоха последния етап от подготовката си за най-големия форум на планетата и се радваха на вниманието и грижите на местните. Целият персонал на хотела, в т.ч. готвачите, сервитьорите и чистачките, излязоха отпред на тротоара и с българското знаме в ръце им пожелаха да спечелят четири медала. Схватките са от 1 до 8 август.

През уикенда за страната на изгряващото слънце отлетяха от летище София и тримата ни борци заедно с треньорския щаб, а десетки приятели и близки дойдоха да помахат на изпроводяк на двамата ни класици – дупничанина Кирил Милов и Айк Мнацаканян, и свободняка Георги Вангелов. На аеропорта звучаха гайди в чест на помощник-треньора Бисер Георгиев по случай рождения му ден.

„В момента вълнението със сигурност е по-голямо от напрежението. Надявам се да запомня Токио с медал, това е най-голямата ми мечта. Времето ще покаже дали ще се случи. Абстрахирам се от всичко, мобилизирам се, гледам да съм концентриран, да дам всичко от себе си и каквото стане”, заяви световният и европейски първенец К. Милов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *