Дупнишкият скаутмен Ив. Ясенов изигран от „отбора на сърцето си“: Накараха ме да спя в пансион и да си плащам половината храна

Дупнишкият волейболен скаутмен Иван Ясенов се оплака, че е бил изигран от „отбора на сърцето си“ в Тунис. Рекордьорът по титли за един сезон в африканската държава наскоро подписа с местния „Сфаксиен“, но само след по-малко от седмица престой там се изнесе в посока Либия и тамошния „Ал Ахли“ от столицата Триполи. Като причина за скоростната рокада най-титулуваният наш статистик изтъква погазването на клаузите в договора му с тима от Сфакс.

„Условията, за които се споразумяхме, не бяха такива, каквито заварих при пристигането си. Настаниха ме да спя в пансион, което аз изрично отхвърлих още докато си бях в България. Издържах една вечер. На следващия ден ме преместиха в апартамент, който бе буквално 3 на 3 метра. Една стая с уникално малка баня, без интернет, с други думи – мизерия. Казаха ми, че трябва да се храня в пансиона. След хиляди разговори и протекции от старши треньора беше издействано да ползвам ресторант, който обаче е най-обикновен, и половината храна да си плащам аз. Не ми позволяваха дори да отида на тренировка, защото се съмняваха, че съм заразен, въпреки че имах документ с отрицателен PCR тест. Разговарях с моя мениджър, със семейството ми и реших да разтрогна договора. В същото време от „Ал Ахли“, който от два месеца настояваше да отида при тях, ми се обадиха с предложение: „Ще ти вдигнем заплатата, идвай“. Благодарение на посланика в Тунис, който ми издаде документ, че трябва да напусна страната, останах да спя три дни в българското посолство, след което либийците ми изпратиха виза и самолетен билет и директно отлетях за Триполи“, разказа за перипетиите си Ив. Ясенов, признавайки, че първоначално е погледнал със съмнение към щедрото предложение.

„Условията бяха феноменални, но аз не исках да повярвам, преди да видя с очите си. Казах, че ще подпиша, когато се уверя в истинността на обещанията. На летището ме чакаха представители на отбора. Откараха ме в петзвезден хотел, в който спим само чужденците. В съседния са настанени либийските състезатели от други градове. Храната е чудесна, кой колкото и каквото желае. Моята приятелка ми помогна да взема правилното решение и съм много щастлив, че съм тук. Договорът ми е до края на сезона с опция за продължаване. Ще изпълнявам и функциите на помощник-треньор. Както казах, условията са перфектни, хората в клуба буквално всеки час ме питат дали имам нужда от нещо. Залата е страхотна, момчетата са много добри, отборът е в борбата за титлата, всичко е на професионална основа и се надявам да играем минимум финал. Радостен съм, че ще участваме в турнира за Арабската купа в Бахрейн другия месец и за Африканската купа през май“, каза още специалистът.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *