ЕКСКЛУЗИВНО! Съпругът на благоевградска актриса поема важен държавен пост /СНИМКА/

Мъжът на актрисата Мая Бежанска е гласен за заместник-министър на културата от квотата на Патриотите. Бизнесменът Владимир Войновски е завършил кинорежисура, но се занимава с бизнес. Той е агент на актьори – съдружник е във фирма „Талант партнърс“, която от десетина години търси ангажименти на родните звезди, предава „Канал3“.

Освен това има и друг бизнес – собственик е на заведения в София, както и на пиано бар в сградата на самото Министерство на културата, който дава под наем, твърдят осведомени. Войновски е и състудент от ВИТИЗ на новия министър Боил Банов. Новият зам.-министър е близък до Волен Сидеров и „Атака“ и ще бъде излъчен от тяхната квота. Освен бившата депутатка Султанка Петрова, която отива в социалното министерство, войводите ще предложат още двама свои бивши депутати за зам.министерски постове – в икономиката ще отиде бившият организационен секретар на ВМРО Анатоли Величков, а съпартиецът му Николай Кънчев, чието име се свързва с две фирми за добив на инертни материали, ще заеме поста в екоминистерството. Той е бил управляващ директор на фирмата за добив на инертни материали от река Дунав – „Драгажен флот-Истър“, както и на „Транс Инерт Мат Истър Ин“. Адресът на втората фирма пък съвпада с този на централата на ВМРО – на ул. „Пиротска“ №5. Петър Николов, поредният кадър от Института за дясна политика, който беше спряган за министър на културата, най-вероятно ще отиде в Министерството на образованието като зам.-министър от квотата на „Атака“.

Списъкът със зам.-министрите на Обединените патриоти бе уточнен още миналия петк и предаден на големия партньор ГЕРБ, в лицето на Цветан Цветанов, след което по него трябва да си каже последната дума и премиерът Бойко Борисов. Очаква се в сряда зам.министерските попълнения да станат факт. Според коалиционното споразумение и ГЕРБ, и Париотите ще имат по един зам.-министър във всяко ведомство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *