Експлозия в химически завод в Леверкузен, петима души са в неизвестност

Петима души са изчезнали, а няколко са ранени при експлозия, която разтърси индустриалния парк в град Леверкузен в Западна Германия, съобщи Ройтерс.  

Експлозията е станала в обект за химически материали, съобщи по-рано в „Туитър“ операторът „Кемпарк“ и добави, че причината за взрива не е ясна.

„Молим живеещите в околността да не напускат домовете си и да затворят прозорците си„, се казва в съобщението.

Телевизия Ве Де Ер цитира по-рано очевидци, които казват, че са чули експлозия и са видели да се издига дим от обект на химическата и фармацевтична компания „Байер“

Взривът е станал в 9:40 ч. местно време, причинявайки пожар в депо за гориво в „Кемпарк„, индустриален парк за химически компании, където се намират и Bayer (BAYGn.DE) и Lanxess (LXSG.DE), пише още Ройтерс.

Няколко служители са пострадали, като поне двама са сериозно ранени, а петима души са изчезнали, е съобщил операторът на „Кемпарк– Курента. По думите му все още не е ясно какво е причинило експлозията и последвалия пожар. Сирени и аварийни сигнали в мобилното приложение на германската агенция за гражданска защита предупреждават гражданите за „изключителна опасност„, пише още Ройтерс.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *