Ексразследваща полицайка е най-новото попълнение в РП – Благоевград

32-годишната Вахиде Робова е най-новото попълнение в Районна прокуратура – Благоевград. Вчера тя положи клетва да спазва законите и Конституцията на церемония под ръководството на шефа на прокуратурата Борислав Ковачки, на която присъстваха прокурори и председателят на Районен съд – Благоевград Вера Коева.

Младши прокурор В. Робова получи традиционния подарък – химикал, с който подписа клетвения лист и с пожелание да влезе в употреба при изписване на бъдещите обвинителни актове. Работното й място ще бъде в кабинета на зам. районния прокурор Анита Димова, която ще бъде неин наставник.

Младата прокурорка е от Якоруда, семейна, с едно дете. След като завършва Академията на МВР, през 2008 г. започва работа като разследващ полицай в РУП – Банско, впоследствие получава и диплома по право в Югозападния университет. Два пъти се явява на конкурс за работа в прокуратурата и през 2016 г. успява да се класира и завършва обучението си в Националния институт по право.

Вчера тя нямаше много време да се опознае с колегите си и да се нарадва на цветята, които получи за добре дошла, тъй като веднага мина през „бойно кръщение“ и бе изпратена в съдебната зала на дело за мярка на обвинен за грабеж.

Мл. прокурор пледира „задържане под стража“ за 33-годишния благоевградчанин Борислав Методиев, обвинен, че задигнал дамска чанта след употреба на сила.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *