Екстрадират беличанин от Германия, нарушил пробацията си, качват го на самолета за България на 21 септември

Екстрадират от Германия мъж от Белица, осъден на близо седем месеца затвор заради нарушаване на наложеното му наказание „пробация” и неизпълнение на включените в него пробационни мерки. По искане на Районна прокуратура – Разлог 26-годишният Димитър Илиев Димитров е обявен за общодържавно издирване и след издадена европейска заповед за арест той е задържан от органите на реда в Германия. Димитров ще бъде предаден на българските власти на летището във Франкфурт и екстрадиран в България на 21 септември. Той е заловен в Германия на 18 август и в момента е задържан под стража и се намира в затвора „Билефелд Бракведе”.

До ареста на Димитров в Германия се стигна, след като в края на 2016 година той напуска страната и не изтърпява пълния размер от наложеното му наказание „пробация” за срок от две години и половина. Той е осъден, след като е заловен да шофира без книжка, и то в едногодишен срок от изтърпяване на наложена му условна присъда за същото деяние. Делото е решено със споразумение и магистратите в Разлог му налагат наказание „пробация“, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години и шест месеца, среща с пробационен служител за същия период, както и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно и ограничение в свободното придвижване за девет месеца.

До спиране изпълнението на пробацията Димитров е изтърпял 1 година, 4 месеца и 11 дни от присъдата си, като му оставали още 1 година, 1 месец и 19 дни. Поради неизпълнението на пълния срок на наказанието казусът отново влиза в съда, като ОС – Благоевград заменя пробацията с ефективна присъда от 6 месеца и 24 дни, която е потвърдена и от Апелативния съд. При определяне на наказанието магистратите взимат предвид и условното осъждане на Димитров.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *