яйца – 3 бр.
прясно мляко – 3 с.л.
бейби спанак – 1 шепа /20 – 30 г/ листа
печурки – 5 бр. гъби
заквасена сметана – 2 с.л.
краве масло – 1 с.л.
олио – 1 с.л.
сирене – 70 г
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
копър – щипка накълцан
Разбиваме яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. Накълцваме спанака и гъбите на ситно.
Загряваме олиото и маслото в тиган с незалепващо дъно и запържваме гъбите. Преди да изсипем яйцата в тигана, прибавяме към тях листата свеж спанак и разбъркваме, докато стане хомогенна смес.
Изсипваме в тигана при гъбите, разстиламе сместа възможно най-равномерно и натрошаваме отгоре сиренето.
Пържим на умерен огън, докато се отлепи от дъното. Обръщаме омлета и пържим от другата страна съвсем мъничко, колкото да няма останало сурово яйце.
Сервираме омлета в голяма чиния и гарнираме с две лъжици заквасена сметана, поръсена с щипка свеж копър.