Ескортирани от полицаи, зрелостниците от Благоевград окупираха парк Бачиново, близо час броиха от 1 до 12 и признаха: То май това ще ни остане, поне да се съберем тук

Абитуриенти от редица благоевградски училища – ПГИ, ЕГ, ПМГ, НХГ, ПГСАГ, СУИЧЕ, ПГТЛП, окупираха парк Бачиново и с мощни отброявания отбелязаха завършването си. За импровизираното тържество те се самоорганизираха в социалните мрежи, като събраха се на паркинга при ЮЗУ. Оттам с надути клаксони и приповдигнато настроение автошествието премина по централните улици на града, а хора излязоха пред домовете си, за да се порадват на младите хора.
Малко по-рано през деня дванадесетокласници от Националната хуманитарна гимназия обясниха, че имат разрешение за организирането на проявата и всичко е законно. Действително огромната колона от моторни превозни средства бе ескортирана от патрулки, по целия маршрут имаше засилено полицейско присъствие, а десетки униформени следяха за спазването на реда в самия парк. Застанали на групички по класове и училища, зрелостниците близо час се „предизвикваха“ един друг с „И кой каза…“, и в целия се чуваха възгласите им.
Впечатление направи, че с празнуващите нямаше учители, но за сметка на това много от тях бяха придружавани от свои близки и роднини, които влязоха в ролята на фотографи и заснеха цялото импровизирано „парти“.
„Много сме огорчени и разочаровани от създалата се ситуация, но няма какво да направим. Не знаем дали изобщо ще имаме бал, затова решихме да дойдем до тук, за да си създадем, доколкото можем, празнично настроение“, споделиха абитуриенти от Гимназията по икономика. Надеждите си да има бал, макар и по-късно, изразиха и завършващи Езиковата, Математическата гимназия, Средно училище с изучаване на чужди езици, Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост. Някои бяха на мнение, че могат да празнуват официално, след като вземат дипломите си към 25-26 юни, други бяха категорични, че тръпката тогава няма да е същата, а трети се възползваха от ситуацията „практично“.
„Не знам ще има ли балове, или не, затова реших да си облека костюма. Така и така съм се подготвил, поне да го сложа сега, да се снимам с него, отколкото така да ми стои в гардероба“, сподели дванадесетокласник от Гимназията по строителство и се снима с част от съучениците си.
Сред най-организираните откъм фотосесия бяха учениците от 12 „е“ клас на Математическата гимназия. Те скандираха и името на класната си Илонка Каракичева, обясниха ,че не са поканили учителката си, понеже не е официално тържество, след което позираха заедно, на групички, по двойки.
Няколко ученици от ПМГ пък се бяха дегизирали като за Сурва и подканяха насъбралите се да броят до 12. Оказа се, че „маскираните“ не са абитуриенти, а просто са дошли да се позабавляват с останалите.
„Хайде стига толкова, то май това ще остане за тази година“, коментираха помежду си дванадесетокласници след едночасовата еуфория, качиха се по колите и си тръгнаха.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *