Тениски с надпис „Коронавипуск“ вместо бални рокли и костюми облякоха абитуриентите от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог за „бала“

С автошествие и изпращане в училищния двор абитуриентите от СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” – Разлог ознаменуваха деня, в който трябваше да отпразнуват своя бал. Младежите и девойките замениха балните рокли и костюми с тениски с надпис “Коронавипуск” и не позволиха обстоятелствата около пандемията и наложените ограничения да помрачат настроението им. Тениски облякоха и техните класни ръководителки Мариана Манова и Росица Вълканова, както и директорката Мариана Попадийна. Заради ограниченията те единствени от педагогическия персонал посрещнаха зрелостниците в училищния двор и той бе само за тях – без ученици, без родители и близки, без официални лица. Въпреки всичко денят беше вълнуващ за зрелостниците, които огласиха града с автомобилни клаксони и отброяване от 1 до 12.
Автошествието стартира от ул. „Христо Ботев“, премина през центъра на града, отклони се по още няколко улици и приключи пред любимото училище. Стотици жители на Разлог аплодираха зрелостниците по пътя им, които изгубиха възможността си навръх 24 май да направят традиционното дефиле в центъра на града.
Арка от балони очакваше зрелостниците на входа на училището. Вместо хванати под ръка те прекрачиха прага му, като червена лента ги разделяше на два метра разстояние. В двора мястото на всеки абитуриент бе отбелязано с балони и всеки зае своето място. Първа под арката мина Яна Михайлова, която поднесе на директорката Мариана Попадийна красив букет цветя, но липсваше традиционното ръкостискане, липсваше прегръдката, пораждаща сълзи.
Учители и родители се бяха постарали да направят перфектната организация и да подарят на децата си едно нестандартно, но подобаващо изпращане. Директорът Мариана Попадийна поздрави зрелостниците и им пожела на добър път.
„Следвайте пътя, който сте избрали, с вяра, защото тя е най-мощната сила на света. Понякога дългогодишна работа може да бъде разрушена за една нощ, но въпреки това продължавайте да строите, бъдете промяната. Желая ви от сърце усмивки и успехи да следват ежедневието ви!“, каза в словото си директорката.
Зрелостниците не получиха възможност да си направят обща снимка в двора на училището, но директорката им обеща това да стане при връчването на дипломите на 26 юни.
Все пак абитуриентите си откраднаха момент за обща снимка преди старта на автошествието.
45-имата зрелостници от випуск 2020 сложиха финалната щриха на тържеството с десетки цветни димки и си обещаха, че ще се съберат отново, за да изживеят тръпката на истинския бал.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *