Заведенията и моловете в Сърбия ще работят до 18.00 ч.

Сръбското правителство прие седем нови мерки срещу коронавируса, които ще бъдат приложени от вторник. Ресторанти, кафенета, барове, клубове, казина и търговски центрове ще работят до 18.00 ч., предава NOVA. Гражданите са задължени да използват лични предпазни средства (носене на защитна маска) на закрито, както и на открито в онези ситуации, когато контактите не могат да бъдат избегнати.

Ще бъде въведена забрана за всички публични събирания, на които присъстват повече от петима души. От тази мярка са изключени работни организации, училища, магазини, търговски центрове и подобни съоръжения. Също така трябва да е възможно да се осигури работа от дома на всички служители, чийто работен процес го позволява. Предписан е строг контрол върху задължението за носене на защитна маска в обществения транспорт, като се ограничи максималният брой пътници в превозното средство до половината от капацитета на превозното средство. Ще има и строг контрол върху прилагането на карантината.

Сръбското правителство заявява, че мерките са ограничени до период от 10 дни и ще бъдат преразгледани в съответствие с развитието на епидемиологичната ситуация.

„Правителството също използва тази възможност да поиска още веднъж и силно да призове всички граждани да се държат отговорно към себе си и другите съграждани.Всички предприети мерки са насочени единствено към запазване на живота и здравето ви“, се казва в изявлението на властите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *