Пълен работен ден с 1400 лв. заплата за заместника й поиска ОбС шефката в Бобов дол

Заместник-председателят на Общинския съвет да мине на пълен работен ден и съветниците да получават допълнително възнаграждение и за участие в заседание на временна комисия, предлага председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова. Тя е внесла докладна записка в деловодството на минипарламента. В докладната записка е записано общинските съветници, които участват в комисии при провеждане на търгове, да получават по 20 лв. на търг и по 50 лв. за участие при изготвяне на нормативни документи, също толкова и за участие във временна комисия.

Елеонора Христова предлага още зам. председателят на местния парламент Костадин Динев да мине на 8-часов работен ден, тъй като тя като председател работи на 4-часов работен ден и не може да се справи с всички задължения. Тя е учителка в едно от местните училища. 

„Досега нямаше утвърдени възнаграждения на общинските съветници за участие в извънредни комисии. За постоянните комисии в ОбС те не получават допълнителни финансови стимули, те влизат в заплатата им, която е около 500 лв. Във временните комисии има много повече работа, отколкото в постоянните“. Така мотивира решението си за искането за допълнителни възнаграждения пред репортер на „Струма” Елеонора Христова.

Ако общинските съветници гласуват Костадин Динев да мине на пълен работен ден, заплатата му ще скочи от 700 на 1400 лв.

Средствата за допълнителните плащания на общинските съветници ще се осигурят от бюджета на общината. Те ще бъдат включени при актуализиране на бюджет 2020 на миньорската община.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Тоя град е съвсем полудял. Динев си има приличен бизнес, но и бюджетната заплата не е за изпускане. Госпожа Христова е гушнала учителската заплата, защото е по-добра от тази в Общината. А иначе всички искат да работят „за гражданите на Бобов дол“! Мижи кьорчо да те лажем!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *