Западният вятър раздуха мъглите и изчисти въздуха, но не навсякъде

Появилият се още вчера западен вятър започна постепенно да разчиства мъглите в страната, но той е слаб и на места инверсиите и мръсният въздух остават.

Най-топло в момента е в Тракия и западната част на Дунавската равнина. Там на места температурите достигат 11-13 градуса.

Най-хладно остава в ниските части на Софийско и защитените от западния вятър райони и котловини на Югозапада.

В кварталите в подножието на Витоша в столицата температурите достигат на места стойности до 7-8 градуса, но в ниските северни части остава по-студено, с температури малко  над нула градуса.

Доста топло за сезона е в планините. Снежната покривка се топи до местата с надморска височина до около 2000 метра и в средните планински части вероятно по-голямата част от нея ще се стопи в следващите дни, още преди сериозното затопляне в края на следващата седмица.

След обяд вятърът ще стихне и температурите ще останат в тези рамки. През нощта минималните стойности ще паднат до около нулата. Утре седмицата ще започне с дневни  температури от 6-7 до 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, без валежи. 

В низините и котловините на места ще се образуват мъгли. В Източна България ще се появи слаб южен вятър.

Във вторник и сряда през страната ще премине атмосферно смущение, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Съществено застудяване не се очаква. Температурите ще останат малко  над обичайните за декември – меко за средата на първия зимен месец и без съществени валежи.

Според предварителните прогнози, ново, по-сериозно повишение на температурите ни очаква в края на следващата седмица.

Очаквайте седмичната ни прогноза утре сутрин.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *