Запеканка с тиквички, гъби и прошуто

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 550 г
мариновани гъби – 170 г
прошуто – 120 г
моцарела – 100 г
кашкавал – 60 г
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме тиквичките на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят.

Нарязваме моцарелата на парченца и настъргваме кашкавала.

След като тиквичките са се отцедели, ги нареждаме в намазнена тавичка, като леко ги застъпваме, слагаме гъбите, прошутото и моцарелата.

Правим още един слой с останалите продукти в същата последователност.

Слагаме запеканката да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна, като покриваме тавичката с фолио.

След като тиквичките омекнат, махаме фолиото, поръсваме с кашкавал и връщаме запеканката с тиквички във фурната, докато кашкавалът се разстопи.

(Ако по време на печенето тиквичките и моцарелата пуснат повече вода, я изливаме внимателно).

След като запеканката с тиквички, гъби и прошуто е готова, нарязваме на парченца и може да сервираме.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *