Започва преброяване на населението в Китай

Първото преброяване на населението от десет години започна в Китай. Според Държавната статистическа служба на КНР, ще са необходими около две години за обработка и анализ на получените данни, съобщава ТАСС.

Както беше отбелязано, повече от седем милиона преброители ще бъдат включени в събирането на данни, което ще продължи до началото на декември, по отношение на текущата демографска ситуация.

Като част от проучването се планира не само да се изясни общото население на Китай, но и да се събере информация за съотношението между половете, заетостта, образованието и възрастта на лицата, живеещи в страната. По време на преброяването ще се събират данни не само за гражданите на страната, но и за чужденците, живеещи в КНР повече от шест месеца.

Националните преброявания са проведени в Китай през 1953, 1964, 1982, 1990, 2000 и 2010. Според последните официални данни, населението на Китай възлиза на 1,4 милиарда през 2019 г. Тази цифра не включва жителите на остров Тайван и специалните административни райони на КНР – Хонконг и Макао.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *