Защитник от академията на орлетата тръгва за Хърватия с батковците

Защитникът от академията на орлетата Петър Господинов тръгва за Хърватия с 16-ките на България, въпреки че е с година по-малък от регулярната възраст. Талантливият футболист, който играе за „Пирин“ в елитната група до 17 г., беше включен от селекционера Стефан Колев сред 20-те млади трикольори, на които от утре до края на седмицата предстои участие в международен приятелски турнир със съперници Черна гора /сряда/, Катар /четвъртък/, домакините /петък/ и противник за разпределение на призовите места /неделя/. През уикенда П. Господинов започна от пейката шампионатния двубой на 17-ките в зелено-бяло с аутсайдера „Монтана“ на базата в село Падеш, който хората на Радостин Александров спечелиха с 3:2.

Головете за петата победа в изминалите 8 кръга отбелязаха Лазар Еринин, Монир Ал Бадарин и Атанас Тодоров. Следващото изпитание на пиринци носи допълнителна емоция за техния наставник, който ще ги изведе в Плевен срещу бившия си отбор „Спартак 1919“, претърпял в събота същинско крушение с 0:12 на гости на „Септември“ в столицата.

Убедителното превъзходство в дуела с монтанчани  затвърдиха 15-ките от благоевградската ДЮШ, които се справиха с опонентите си с 5:3. С две попадения се отличи Христослав Ячев /15, 28/, а по веднъж се разписаха Виктор Димитров /10/, Слави Василев /40/ и Мартин Ганчев /65/. Гостите на два пъти скъсяваха разликата до един гол с точните изстрели на Йоан Георгиев /20/, Алекс Петров /50/ и Ивелин Георгиев /53/, но момчетата на Янек Кючуков не допуснаха да бъдат застигнати.

„ПИРИН“ /17/: Димитров, Чергарски, Костов, Нейчен, Арнаудов, Петков, Караколев, Ставрев, М. Бадарин, Желев, Еринин. Резерви: Ат. Тодоров-вр., Господинов, Радев, Давчев, Кр. Тодоров, М. Бачев.

„ПИРИН“ /15/: Ст. Иванов, Ласков, Кишишев, Дамбов, Секулски, Димитров, Лазов, Геаргьовски, Ячев, Педински, Ганчев. Резерви: К. Иванов-вр., Василев, Кландов, Михайлов, Филипов, Ангелов, Александров.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *