Защо хората, които се влюбват в интроверти, имат най-силните връзки

Има определени качества, които правят връзката с интроверт толкова силна. И макар те да се отнасят за всякакви здравословни отношения, са от изключителна ценност и основни за интровертните хора. Връзка с интроверт ще възникне от изграждането на основи и разрушаването на стени… и това, което разрушите, трябва да изградите отново.

Ще имате основа на търпение

Ще отнеме време интровертът да свали гарда си, да отвори сърцето си. Ще се движи бавно и ще отдели време, за да ви опознае наистина, преди да се обвърже, защото иска да е сигурен.

Необходимо е търпение, за да разберете, че интровертът е сигурен в собствения си живот, така че ще са необходими усилия, за да му докажете, че е в безопасност с вас, че имате добри намерения. Чрез търсенето на сродна душа, е научил какво търси и с какво няма да се задоволи. Смята, че нищо не си струва да застрашава себе си, поради което понякога му отнема толкова време, за да се отвори.

Но бъдете сигурни, че когато стените на интроверта се срутят и си позволи да се влюби във вас, любовта му няма да е несигурна. Ще се увери, че знаете, че има очи само за вас и никога няма да се усъмните в любовта му. Невинаги е лесно да се свърже, но когато най-накрая го направи, връзката ще бъде стабилна.

Емоционалната дълбочина е всичко

Няма да има нищо несериозно или „повърхностно“ във връзката ви, по-скоро ще има неизмерима дълбочина. Интровертът не губи времето си за глупости, не харчи енергия за неща, които нямат значение, не се тревожи за това, което не се отнася за него и не позволява на външни фактори да му влияят. Не води безсмислени разговори и ако е в ситуация, в която трябва да прибягва до „лек разговор“, може да му стане неудобно, което може да го направи безразличен или сдържан. Но ако го познавате, разбирате, че просто не е свързан по начин, по който се радва на малки разговори, защото е прекалено фокусиран да намира смисъл във всичко.

Разбирате, че интровертите се опитват да намерят стойност във всеки разговор, всеки момент, когато общуват с вас, защото се опитват да ви разберат на по-дълбоко ниво. Ще ви насърчат да се отворите, да споделите своите чувства и мечти и ще ви покажат, че е безопасно да бъдете уязвими с тях. Искат да споделят трогателни моменти с вас, да се доверят на своите съмнения и страхове и да се чувстват сигурни, знаейки, че няма да ги съдите.

Ще обичате някого, който е вътрешно стъпил на земята

Въпреки че интровертът е прекарал голяма част от живота си тихо наблюдавайки хората, не иска да знае за делата на другите. Фокусира върху това, което е точно пред него: собствения си живот, връзката си, личното си развитие. Разбира собствените си грешки и непрекъснато се опитва да се подобри, като се занимава с проблемите си.

Познава своите граници и вие също ще ги научите… кога да настоявате, кога да се дръпнете назад. Ще разберете, че понякога интровертът може да бъде много честен, защото казва това, което има предвид.

Но имат тиха увереност в него. Не се опитва да угоди на хората и не се нуждае от утвърждението на другите. Влюбили сте в някого, който винаги си е бил самодостатъчен. Някого, който е бил добре сам преди вас и ще се оправи, ако си отидете.

Индивидуалността се уважава и е необходима Интровертите искат да имате свой собствен живот, а не единствено такъв на зависимост един от друг. Те обичат времето, което прекарват сами и процъфтяват в собственото си пространство. Няма да загубят своята идентичност във вас и не искат да загубите своята в тях. Желаят балансирани отношения и се надяват, че преплитането на животите ви ще ви допълни взаимно, а не че ще се слеят и ще станат едно цяло. Интровертите знаят кои са и няма да посветят години на интроспекция заради някой друг. Те вярват в храненето на душата си със страстите си, култивирането на отношенията им, израстването като личности и искат същото и за вас.

Връзката ви с интроверт ще бъде всичко друго, но не и обикновена. Ще има огромна дълбочина, страст и доверие. Нищо няма да е половинчато, няма да има минимални усилия и ще знаете къде стоите. Ще ви се отдаде и очаква да бъдете също толкова отворени, също толкова прозрачни и най-важното, също толкова уязвими. Защото при всяка връзка в уязвимостта хората показват истинската си същност… в уязвимостта си хората растат в любовта си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *