Зверство! Ревнивец преби до смърт парализираната си съпруга

Сливенската окръжна прокуратура предаде на съд пенсионер, пребил до смърт парализираната си съпруга. Според събраните по случая данни, 73-годишният мъж полудял от ревност, след като жена му споделила за връзките си преди брака им, съобщава „БургасИнфо“.

Сцената се разиграла на 5-и декември м.г. в котелското село Градец, в дома на възрастната двойка. Съпругата получила тежък инсулт преди 10 години. В следствие на състоянието тя останала парализирана, като е можела да движи само лявата си ръка, с която се е хранела. Пострадалата била постоянно на легло, не можела да ходи, а подсъдимият се грижел за нея.

На въпросната дата, около 01,00 часа след полунощ, двамата се събудили и започнали да разговарят. В процесът на разговор тя започнала да споделя за бившите си връзки с други мъже преди брака им. Пострадалата споделила на подсъдимия, че преди да се оженят е живяла на семейни начела с трима мъже, през различни периоди от време и едва след като била изгонена от тях се е омъжила за него.

Това разярило стареца. Обвиняемият Христо В. взел едно дърво от подготвените за горене в печката и нанесъл множество удари по главата на съпругата си. Виждайки потеклата кръв, подсъдимият се уплашил и извикал бърза помощ. Въпреки намесата на лекарите, пострадалата починала ден по-късно.

Прокуратурата е повдигнала срещу него обвинение в умишлено убийство, като деянието е извършено спрямо лице, което се намира в безпомощно състояние – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 5, вр. чл. 115 от НК. Окръжен съд – Сливен  е насрочил заседанието си за 11.07.2017 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *